Critida Bio Cretan Olive Oil

Critida Bio Cretan Olive Oil е семеен бизнес (1912) с опит и традиции в производството на зехтин. Основана е в Ираклион, Крит. Специализирана е в търговията с две категории стандартизиран зехтин: екстра върджин и органичен. Компанията също така произвежда и предлага на пазара маслинова паста,маслини и деликатесни продукти, които комбинират екстра върджин зехтин с традиционни критски билки като мащерка, розмарин, чесън и червен пипер. Всички продукти на Critida Bio Cretan Olive Oil са проверени за качество от специализиран научен отдел, съгласно международните и европейски стандарти. Critida е сертифицирана от DIO за стандартизация и маркетинг на органичен зехтин от 1999 г. и е награждавана многократно за своите продукти от местни и международни организации. Развива значителни експортни дейности на международни пазари, като Германия, Дания, Швеция, Холандия, Китай и Япония и всяка година участва в изложения за храни и напитки както в Гърция, така и в чужбина. През всичките тези години в Critida успява да комбинира перфектно предприемачеството и иновациите със стандартизацията на зехтина.

Съоръженията на компанията се намират в близост до Ираклион, Крит и отговарят на строгите стандарти на Европейския съюз за храни и напитки. В дългогодишната си дейност Critida Bio Cretan Olive Oil е постигнала забележителна инфраструктура, която включва резервоари от неръждаема стомана с капацитет за съхранение от 500 тона за зехтин и модерни съоръжения за стандартизация на екстра върджин зехтин.
Производството на зехтин се извършва съгласно най-строгите стандарти, като се обръща голямо внимание на зрелостта на маслиновите плодове, незабавното производство на зехтин от момента на прибиране на реколтата и метода за извличане на зехтин със студено пресоване. По този начин гарантираме, че нашият екстра върджин зехтин запазва всичките си естествени ползи за здравето и вкус. MESSARA PDO Extra Virgin Olive Oil Изключителният гръцки продукт EVOO също носи името на едно от най-ценените маслинови масла в света, което е признато със защитено наименование за произход (PDO) сертификат на ЕС.

Показване на 1–12 от 34 резултата